Польська опозиція протидіятиме

Польська опозиція протидіятиме "маніпулюванню" Смоленською катастрофою

Укрінформ
Найбільша польська опозиційна партія “Громадянська платформа” (Platforma Obywatelska, РО) створить групу з протидії маніпулюванню Смоленською катастрофою.

Про це заявив лідер РО Гжегож Схетина під час представлення в неділю нової програмної  декларації партії “Громадянська Польща 2.0”, інформує кореспондент Укрінформу.

“Громадянська платформа хоче створити групу з вивчення випадків маніпулювання причинами катастрофи Ту-154 10 квітня 2010 року у Смоленську заради досягнення політичних цілей”, - заявив Схетина.

Він підкреслив, що діюча польська влада використовує Смоленську катастрофу для “політичних ігор, підміни реальності”.

Одними із програмних завдань він також назвав бажання ліквідувати Інститут національної пам’яті та Центральне антикорупційне бюро, які, на переконання Схетини, використовуються владою для боротьби з політичними опонентами.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, яким польська державна делегація прямувала на відзначення 70-ї річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Леха та Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-