Папа Римський сподівається на вирішення нагорно-карабахського конфлікту

Папа Римський сподівається на вирішення нагорно-карабахського конфлікту

Укрінформ
Папа Римський Франциск сподівається на допомогу міжнародного співтовариства для вирішення вірмено-азербайджанського нагорно-карабахського конфлікту.

Про це він сказав у неділю на зустрічі в Баку з представниками уряду Азербайджану, громадських організацій та дипломатичного корпусу, повідомляє Тrend.az.

"Піклуючись про цю країну, я хотів би висловити свою щиру близькість тим, хто був вимушений покинути свою землю, і багатьом людям, які страждають від наслідків кривавих конфліктів. Я сподіваюся, що міжнародне співтовариство може бути в змозі непохитно запропонувати необхідну допомогу", - сказав Франциск.

Для того, щоб розпочати новий етап стабільного світу в регіоні, Папа Римський запросив усіх скористатися будь-якою можливістю, аби досягти задовільного вирішення цього конфлікту.

За його словами, світ, на жаль, переживає трагедію багатьох конфліктів, що розпалюються нетерпимістю, які, у свою чергу, провокуються насильницькими ідеологіями і фактичним запереченням прав найслабкіших.

"Для того, щоб ефективно протистояти цим небезпечним відхиленням, ми повинні заохочувати культуру світу, яка просувається завдяки невпинній готовності до діалогу і усвідомлення того, що немає розумної альтернативи терпінню і старанному пошуку спільних рішень за допомогою зацікавлених і наполегливих переговорів", - відзначив Папа Римський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-