Британія не чекатиме результатів виборів у ФРН - прем'єр-міністр

Британія не чекатиме результатів виборів у ФРН - прем'єр-міністр

Укрінформ
Офіційну заяву про вихід з ЄС може зробити королева Єлизавета II під час своєї тронної промови навесні 2017 року.

Про це пише DW з посиланням на інтерв'ю прем'єр-міністра британії Терези Мей газеті The Sunday Times.

Акт 1972 року повинен бути офіційно анульований перед вступом в дію статті 50-ї Лісабонського договору, в якій прописані процедура і умови виходу з ЄС.

Тереза Мей підкреслила, що для запуску Brexit Лондон не буде чекати результатів парламентських виборів у Німеччині, які повинні пройти у вересні 2017 року. Раніше низка політиків, зокрема, членів Лейбористської партії, закликав главу британського уряду спочатку подивитися на підсумки голосування у ФРН і президентських виборів у Франції в травні 2017 року, а потім вже визначатися з подальшими кроками щодо Brexit.

Глава кабміну в інтерв'ю The Sunday Times також виключила проведення загальних виборів у Великобританії до 2020 року. За її словами, їх організація в більш ранні терміни може призвести до "нестабільності" у країні.

Раніше голова недавно створеного міністерства з питань виходу Великобританії з ЄС Девід Девіс назвав орієнтовний термін завершення цього процесу - кінець 2018 або початок 2019 року. Перед новим міністерством зовнішньої торгівлі, очолюваним Ліамом Фоксом, також стоїть важке завдання знайти експертів у питаннях переговорів, яких Лондону катастрофічно не вистачає, оскільки десятки років переговорним процесом займався Брюссель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-