Більшість поляків підтримує протести жінок проти абортів

Більшість поляків підтримує протести жінок проти абортів

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян Польщі підтримує протести, організовані проти повної заборони владою абортів.

Про це йдеться в опитуванні центру IPSOS для видання OKO.press.

Загалом, 55% жінок в Польщі і 44% чоловіків підтримують протести. Водночас, проти нього виступає 14% респондентів.

Згідно з опитуванням, "підтримує і хоче взяти участь у протестах" 15% людей, а "підтримує" його 35% респондентів. Натомість, проти протестів виступає 14% опитаних, "ні підтримує, ні проти" – 19%. 17% поляків ця тема не цікавить.

Загалом, протести підтримують виборці лівих та ліберальних сил, а також більш освічені поляки. Натомість, проти страйку виступають прихильники правоконсервативних сил, в також поляки лише з середньою освітою.

У вікових групах протест найбільше підтримують громадяни Польщі віком від 30 до 49 років, найменше – особи за 60 років.

На минулому тижні Сейм Польщі розглядав декілька положень законів, які регламентують питання здійснення абортів. У результаті ліберальний проект щодо спрощення положень, запропонований опозицією, було відкинуто. Натомість, консервативний варіант про посилення обмежень, який лобіює влада, було направлено для подальшого розгляду у комісіях. У проекті закону про “Загальну охорону людського життя і виховання для життя в сім’ї” передбачається повна заборона на здійснення абортів і кримінальна відповідальність для кожного, хто зазіхне на знищення плоду, зокрема і для матерів.

У суботу під Сеймом відбувався багатотисячний протест проти дій влади, спрямованих на заборону абортів. Натомість, у понеділок, 3 вересня, відбудеться загальнопольський страйк проти абортів. У Польщі його назвали “чорний протест”, а в соцмережах прихильники протесту приєднуються до нього, розміщуючи своє фото у чорному з хештегом #czarnyprotest.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-