В Алеппо розбомбили найбільшу лікарню

В Алеппо розбомбили найбільшу лікарню

Укрінформ
Одна з головних лікарень в сирійському Алеппо зазнала удару в суботу - вдруге за чотири дні, відколи сили режиму Асада за підтримки Росії бомбардують підконтрольні опозиції райони міста.

Про це повідомляє центральний американський телеканал CNN, цитуючи очевидців з місця подій.

"Лікарня M10 зазнала "шквального" вогню, в тому числі двома бочковими бомбами, двома касетними бомбами і щонайменше однією ракетою", - повідомив з місця подій представник сирійсько-американського медичного товариства Адхам Сахлул.

Зазначається, що M10 зміг поновити свою роботу у п'ятницю, 84 поранених, у тому числі 22 дітей. 16 з них померли, включаючи п'ятьох дітей.

Видання нагадує, що у середу війська Асада за підтримки Росії завдали також удар по іншому шпиталю в Алеппо - М2, який досі не працює. Надання медичної допомоги в місті ускладнюється з кожним днем. У східній частині Алеппо, де зосереджено кількасот тисяч жителів, залишилось близько 30 лікарів.

За попередніми даними, з моменту припинення перемир'я 22 вересня загинуло понад 450 людей. Після ударів по лікарнях М10 і М2 у місті залишається тільки три лікарні, які можуть надати ефективну допомогу пораненим.

При цьому повідомляється, що були пошкоджені також три медичні установи в передмісті аль-Шаар - жіночий шпиталь, дитяча лікарня і центральний банк крові.

Більшість людей у східній частині Алеппо не мають доступу до чистої води після пошкодження мережі водопостачання.

Фото: РІА "Новости"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-