Прем'єр: Молдавські вина – візитівка країни

Прем'єр: Молдавські вина – візитівка країни

Фото
Укрінформ
Нещодавно відреставрований, єдиний у Молдові виноробний замок «Мімі» став володарем Головного призу п'ятнадцятого Національного дня вина, який проходить у перші вихідні жовтня.

Приз переможцям вручив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Молдавське вино – це візитівка нашої держави, наші вина високо оцінені як вітчизняними, так і зарубіжними фахівцями», зазначив Філіп під час церемонії вручення нагороди.

Молдавський прем'єр підкреслив, що уряд і надалі буде надавати всебічну допомогу і підтримку розвитку виноробної галузі.

Як повідомлялося, більш як 40 виноробних компаній Молдови приймають участь у традиційному, п'ятнадцятому Національний день вина, основні заходи якого проходять 1 і 2 жовтня на площі великих національних зборів у Кишиневі.

На завершення свята будуть вручені переможцю традиційні призи – «Золота бочка» і «Золота лоза».

Вперше Національний день вина був організований у 2001 році за ініціативою тодішнього президента Молдови Володимира Вороніна. Деякий час свято проводилося на території виставкового центру «Молдекспо», однак останні роки він «переселився» на головну площу молдавської столиці.

За даними Національного бюро виноградарства та вина, Молдова щорічно виробляє близько 120 мільйонів декалітрів бутильованої і розливного вина. З них 90% поставляється на експорт.

Фото: З.Гурська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-