Росія витратить майже 60 мільярдів на космічний корабель для польоту на Місяць

Росія витратить майже 60 мільярдів на космічний корабель для польоту на Місяць

Скрін
Укрінформ
"Роскосмос" витратить 57,56 мільярда рублів на створення першого льотного зразка пілотованого космічного корабля нового покоління "Федерація".

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Згідно з конкурсною документацією, передбачається створення транспортного пілотованого корабля "Федерація" для польотів "на навколоземну і за межі навколоземної орбіти, у тому числі до Місяця". Початкова сума контракту становить 57,56 млрд рублів", - повідомляє агентство, посилаючись на документацію, розміщену на сайті держзакупівель.

У рамках контракту планується розробка і проведення льотних випробувань першого корабля серії "Федерація" з безпілотним польотом на орбіту в 2021 році, безпілотним і пилотируемыми польотами до МКС в 2023 році, створення елементів другого корабля серії "Федерація".

Виконавець має виконати замовлення до листопада 2025 року.

Космічний корабель "Федерація" розробки РКК "Енергія" призначений для доставки людей і вантажів на навколоземну орбіту, а також до Місяця. Чисельність його екіпажу складе до чотирьох осіб. У режимі автономного польоту корабель зможе перебувати до 30 діб, а в складі орбітальної станції - до року. Для виведення "Федерації" на орбіту планується використовувати важкі ракети-носії "Ангара-А5В" і "Ангара-А5П".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-