Держдеп назвав абсурдом слова Лаврова про бажання США

Держдеп назвав абсурдом слова Лаврова про бажання США "зберегти" ан-Нусра

Укрінформ
Офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер назвав абсурдом висловлювання в інтерв'ю BBC Сергія Лаврова про те, що Вашингтон начебто хоче зберегти "про всяк випадок" організацію Фронт ан-Нусра в Сирії.

Про це представник зовнішньополітичного відомства США сказав під час брифінгу в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Можу тільки розвести руками. Це абсурд", - прокоментував представник Держдепу заяву російського міністра.

Він пояснив, що помірна опозиція, яку підтримують США в Сирії, стоїть перед вибором до кого примикати – до урядових військ, які завдають нещадних ударів по цивільним, або до ан-Нусри. За його словами, це ускладнює й без того складну ситуацію.

Водночас представник держдепу визнав, що американська сторона взяла на себе відповідальність відокремити сили опозиції від ан-Нусра. Натомість, зазначив він, семи днів, відколи набула чинності женевська угода про перемир'я в Сирії, було недостатньо для цього. "Ми не мали достатньо часу, щоб повністю реалізувати цей пункт домовленості", - зауважив Тонер.

Він нагадав, що США офіційно визнали Фронт ан-Нусра терористичним угрупованням та заперечив інформацію про надання будь-якої підтримки цій організації.

Фронт ан-Нусра (Джебхат Ан-Нусра) офіційно був відділенням Аль-Каїди в Сирії, в липні ц.р. оголосив про відокремлення від Аль-Каїди і перейменування в «Джебхат Фатах аш-Шам».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-