Путін перетворив Росію на країну-вигнанця – NYT

Путін перетворив Росію на країну-вигнанця – NYT

Укрінформ
РФ несе особливу відповідальність за дотримання норм міжнародного права як постійний член РБ ООН, проте її поведінка в Україні й Сирії порушує всі цивілізовані правила. Захід має відреагувати на це, в тому числі розглянути нові санкції.

Про це зазначає The New York Times.

"Двічі ця гірка правда (нехтування Росією домовленостями і правилами міжнародної порядності – ред.) була підтверджена в середу", - наголошується в публікації. Зокрема, уточнюється далі, коли був оприлюднений звіт міжнародної слідчої групи по МН17, а також коли російські й сирійські літаки розбомбили дві лікарні в опозиційній частині Алеппо.

"Деякі західні лідери звинуватили Росію у військових злочинах, і ці звинувачення можуть здійснюватися по міжнародних каналах, навіть якщо Москва блокуватиме офіційне звернення до Міжнародного кримінального суду. Проти Росії мали би також бути розглянуті нові санкції", - підкреслює видання.

Путін "безсумнівно, протистоятиме будь-яким подібним крокам, використовуючи своє право вето в Раді Безпеки". Але, незалежно від його відповіді, Сполучені Штати "повинні надавати підтримку закликам України до встановлення відповідальності".

Путін вважає, що він узяв на себе місію відновити велич Росії. "Проте його кричуща поведінка – вирізання цивільних у Сирії й Україні, анексія Криму, хакерські злами американських урядових агентств, знищення інакомислення всередині країни – припускає, що він навіть і не помишляє ставати конструктивним партнером у пошуках миру", - підсумовується в публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-