Пожежу в німецькій лікарні досі не погасили: у будівлі можуть залишатися люди

Пожежу в німецькій лікарні досі не погасили: у будівлі можуть залишатися люди

Укрінформ
Пожежникам уранці в п'ятницю вдалося узяти під контроль вогонь, який охопив один із корпусів лікарні у німецькому Бохумі, однак станом на 09.30 ранку (10.30 за київським часом) її ще не погасили.

Про це повідомив на прес-конференції керівник пожежної служби Готтфрід Шольц, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Вогонь під контролем, але не погашений«, - поінформував він.

За його словами, проміжний трагічний баланс - двоє загиблих і 15 поранених, з яких троє в критичному стані. Він також не виключає, що у будівлі на охоплених вогнем поверхах могли залишатися ще люди, мінімум одна людина вважається зниклою без вісті. Пошук буде продовжений протягом дня.

Офіцер повідомив, що сигнал про займання був отриманий о 2.35 ночі, перші пожежні машини прибули на місце за 6 хвилин, але вогонь на той час вже сильно поширився і охопив три верхні поверхи - з 6 по 8, з яких один, на якому були пацієнти. Оцінивши масштаб пожежі, рятувальники м.Бохум викликали підкріплення з інших міст, включаючи Дортмунд.

Евакуйовані були 128 осіб, яких, залежно від характеру захворювання, розмістили або в інших лікарнях Бохума, або відправили до клінік Лейпціга і Вісбадена (тих, кому необхідне спеціальне лікування), - сказав начальник лікарського відділення Томас Шильдхауер. Він повідомив, що згорів поверх інфекційного відділення, де були і лежачі хворі.

Шильдхауер наголосив, що виведений з ладу тільки один корпус лікарні, інші працюють у штатному режимі. Цей лікувальний заклад є найбільшим у регіоні і розрахований на 650 ліжок.

Слідчі просять не спекулювати на причинах пожежі до з'ясування обставин. Відомо лише, що вогонь зайнявся в одній з палат на 6 поверсі, її пожилець загинув, а також пацієнт з сусідньої палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-