У Польщі жінки збирають загальнонаціональний страйк

У Польщі жінки збирають загальнонаціональний страйк

Укрінформ
У Польщі 3 жовтня відбудеться загальнонаціональний страйк жінок у протесті проти спроб влади законодавчо посилити обмеження на здійснення абортів.

Свою участь у страйку задекларували різноманітні організації, приватні фірми тощо, інформує кореспондент Укрінформу.

“Ми робимо одноденний попереджувальний страйк, який названо “загальнопольським страйком жінок”. Заохочуємо усіх відмовитися (у цей день – ред. ) від праці і навчання”,- пишуть організатори страйку у соцмережах.

На офіційній сторінці “Загальнопольського страйку жінок” 66 тис. осіб вже задекларувало, що приєднається до страйку, а 77 тис. висловили своє зацікавлення в ньому. Крім того, офіційну інформацію про страйк поширено у Facebook понад 300 тис. разів.

На минулому тижні Сейм Польщі розглядав декілька положень законів, які регламентують питання здійснення абортів. У результаті ліберальний проект щодо спрощення положень,  запропонований опозицією, було відкинуто. Натомість, консервативний варіант про посилення обмежень, який лобіює влада, було направлено для подальшого розгляду у комісіях. У проекті закону про “Загальну охорону людського життя і виховання для життя в сім’ї” передбачається повна заборона на здійснення абортів і кримінальна відповідальність для кожного, хто зазіхне на знищення плоду, зокрема і для матерів.

Проект закону викликав широку дискусію в Польщі.

В середу, 5 жовтня, Європарламент проведе слухання у справі щодо прав жінок у Польщі. У цьому контексті прем’єр-міністр РП Беата Шидло заявила, що Брюссель займається не тими справами, якими потрібно, і наголосила на потребі зміни Угоди про ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-