Розслідування залізничної катастрофи у Нью-Джерсі триватиме до 10 днів

Розслідування залізничної катастрофи у Нью-Джерсі триватиме до 10 днів

Фото
Укрінформ
Розслідування аварії на залізничній станції міста Хобокен у штаті Нью-Джерсі, що сталася у четвер вранці, може зайняти від семи до десяти днів з урахуванням зруйнованої на місці інциденту будівлі вокзалу.

Про це повідомила на спеціальному брифінгу заступник голови Національного управління безпеки перевезень Белла Дін-Зарр, інформує кореспондент Укрінформу.

"Наше розслідування тут триватиме від семи до десяти днів", - зауважила чиновник.

Тим часом, вона зазначила, що попередню інформацію з "чорної скриньки" можна буде вивчити вже впродовж наступних годин. "Зараз слідчі можуть отримати доступ до локомотиву, розташованому в кінці поїзда. Вони сподіваються вилучити реєстратор, щоб визначити швидкість його руху та порядок і гальмування поїзда",- сказала Дін-Зарр.

Вона пояснила, що складнощі пов'язані з обмеженим доступом до місця катастрофи через зруйновану будівлю залізничної станції. Зокрема, купол будівлі знаходиться на головному вагоні, крім того впродовж усього дня його заливало дощем, тому можуть бути певні структурні пошкодження, зауважила чиновник.

За її словами, враховуючи вік будівлі, її конструкція може містити азбест, тому частину купола видалятиме з місця інциденту компанія-підрядник.

Як зауважила Дінн-Зарр, Національне управління безпеки перевезень оприлюднить звіт, "як тільки визначить можливу причину аварії".

Як повідомляв Укрінформ, о 8:30 ранку на залізничній станції м. Хобокен приміський потяг зійшов з рейок на перон, пошкодивши при цьому конструкцію вокзалу. Американські ЗМІ в перші години після аварії повідомляли про понад 100 поранених та трьох загиблих. Втім за уточненими офіційними даними, в катастрофі загинула одна жінка та понад 110 людей отримали поранення різного ступеню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-