Доповідь по МН17 порушує дуже серйозні питання – МЗС Нової Зеландії

Доповідь по МН17 порушує дуже серйозні питання – МЗС Нової Зеландії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нової Зеландії Мюррей Маккаллі висловив вдячність за ретельну роботу незалежного розслідування щодо збиття рейсу MH17 Malaysia Airlines у липні 2014 року, заявивши, що це є важливим кроком на шляху до притягнення винних до відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Нової Зеландії.

«Збиття літака коштувало 298 життів, в тому числі серед загиблих були громадянин та мешканець Нової Зеландії. Ми як і раніше прагнемо притягнути винних до відповідальності за цей трагічний інцидент», - заявив міністр.

За словами Маккаллі, ця доповідь, заснована на копіткому, неупередженому і ретельному розслідуванні, порушує дуже серйозні питання.

У доповіді наголошується, що літак був збитий ракетою «земля-повітря», ввезеною в Україну з Росії та випущеною з району, що перебував під контролем проросійських сепаратистів на той час.

«Оприлюднення результатів спільного розслідування є важливим кроком на шляху до притягнення винних до відповідальності. Нова Зеландія, як і раніше, настійно закликає всі країни повною мірою співпрацювати з цим розслідуванням, відповідно до вимог резолюції 2166 Ради Безпеки. Жертви цієї трагедії і їх сім'ї заслуговують на це», - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-