США розробляє план

США розробляє план "Б" щодо дій у Сирії – Держдеп

Укрінформ
Президент США Барак Обама звернувся до відповідних відомств з метою підготовки нових варіантів реагування на ескалацію обстановки в Сирії, спричиненої масованим наступом Росії і сил Асада на помірну опозицію.

Про це заявив у четвер під час слухань у Сенаті США заступник держсекретаря Тоні Блінкен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президент попросив всі відомства представити варіанти – деякі добре відомі, деякі нові – що ми зараз дуже активно розглядаємо. Коли ми зможемо опрацювати їх ближчими днями, ми матимемо можливість повернутися та поговорити про них детально", - відповів заступник державного секретаря на прохання сенатора Коркера розкрити деталі так званого "Плану Б" по Сирії.

Представник Держдепу не став говорити про зміст цього плану, зазначивши, що час для цього настане, коли через дії Росії і режиму повернутися до виконання Женевської угоди (тобто, "Плану А") стане неможливим.

"Росія має глибокий стимул спробувати зробити це",- зауважив чиновник, маючи на увазі повернення Москви до дипломатичного діалогу щодо сирійського врегулювання. Він підкреслив, що в разі розпалення війни в Сирії, Росія і Асад зав'язнуть у ній.

Заступник державного секретаря США Тоні Блінкен зробив цю заяву на слуханні Комітету Сенату США з питань міжнародних відносин на тему: "Регіональна загроза сирійського конфлікту: Сирія, Туреччина й Ірак", який зосередився на обговоренні останніх подій у Сирії та їх впливу на безпеку всього регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-