Сахаровський центр у Москві після погрому закрив виставку про війну на Донбасі

Сахаровський центр у Москві після погрому закрив виставку про війну на Донбасі

Укрінформ
Вхід на виставку у Сахаровському центрі у Москві закрито після вторгнення на її майданчик.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на представників Центру.

"Вхід на виставку тимчасово закрито. Там працює поліція, вони опитують свідків, з‘ясовують, що сталося", - сказали у Центрі.

Раніше повідомлялося, що у четвер в Сахаровський центр у Москві, де напередодні облили фарбою фотографії переможців конкурсу "Прямий погляд", прийшли агресивно настроєні громадяни.

Сахаровський центр у Фейсбуці повідомив про те, що прийшли: "депутат з "банкою крові", люди у камуфляжі та козаки".

За даними "Інтерфаксу", учасники вторгнення - політолог Наталія Єлісеєва і муніципальні депутати Дарина Сорокіна і Дмитро Захаров (останній відомий погромами Бібліотеки української літератури у Москві і Національного культурного центру України на Арбаті) принесли на виставку банку з томатним соком, який, за словами Єлісеєвої, мав втілювати "кров безневинно дітей убитих Донбасу", і копію листа на аресу Слідкому РФ з проханням перевірки виставки.

Повідомляється, що напередодні ввечері Антон Бєліков, кандидат філософських наук, художник і викладач Суриковського училища зіпсував фарбою з балончика фотороботи переможців конкурсу "Прямий погляд" Олександра Васюковича і Сергія Лойка, присвячені війні в Україні.

У центрі зазначили, що не відновлюватимуть пошкоджені роботи, тому що не зможуть гарантувати не лише їх збереження, а й безпеку відвідувачів. Організатори виставки додали, що фотографії Васюковича і Лойка можна подивитися на сайті конкурсу, а фотороботи інших його учасників можна буде побачити у виставковому залі Сахаровського центру до 19 жовтня.

Конкурс документальної фотографії "Прямий погляд" був організований спільно з Центром документальної фотографії Fotodoc. Його тема - проблеми взаємин людини з суспільством і державою, а також шляхи вирішення цих проблем. У конкурсі три номінації: проблема, конфлікт, компроміс. Міжнародне журі обирає трьох переможців у кожній номінації, дев'ять фіналістів дістають змогу показати фотографії на виставці.

Фото: gulagmuseum.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-