Бабин Яр став для нацистів

Бабин Яр став для нацистів "спусковим гачком" у знищенні цілих народів – USA Today

Укрінформ
Трагедія Бабиного Яру, що сталася в окупованій українській столиці, стала однією з відправних точок для нацистів у масовому знищенні цілих народів на території всієї Європи.

Про це йдеться в останньому номері центрального американського видання USA Today.

"Це було одне з найбільш безжалісних звірств 20-го століття і один з перших прикладів того, як нацистська Німеччина пізнала, як скоювати вбивства в безпрецедентних масштабах", - зазначається в публікації.

Україна шанує цю трагічну річницю разом з делегаціями США та Ізраїлю, включаючи президента Реувена Рівліна, пише видання. Рівлін, який перервав свою поїздку, щоб бути присутнім на похоронах Шимона Переса, звернувся до парламенту України у вівторок.

"Кров наших братів і сестер, яка була пролита в ті темні часи, покладає на нас обов'язок пам'ятати і вчити весь світ про небезпеку не тільки антисемітизму, але і всієї ненависті і всього расизму. У той час, як ми сумуємо про минуле, ми повинні також говорити про сьогодення, і дивитися в майбутнє", - цитує видання президента Ізраїлю.

При цьому в публікації наголошується, що в Бабиному Яру були вбиті не тільки євреї, але і українці, цигани та представники інших етнічних груп.

Загалом же за часи Голокосту було винищено до шести мільйонів євреїв - приблизно дві третини євреїв в Європі. Мільйони неєвреїв також були вбиті, в тому числі комуністи, гомосексуалісти, борці опору, а також люди з фізичними і розумовими вадами, зазначає USA Today.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-