Реакція на звіт по MH17 викриває не тільки Путіна, а й Захід - ЗМІ

Реакція на звіт по MH17 викриває не тільки Путіна, а й Захід - ЗМІ

Укрінформ
Звіт про розслідування катастрофи MH17 над Україною в черговий раз викриває не тільки Путіна, а й Захід, який наполегливо намагається закривати очі на злочини Москви.

Про це написав оглядач німецької Frankfurter Allgemeine Zeitung Бертольд Колер в матеріалі-коментарі "Невдале покривання одного злочину".

"Репортаж з Утрехта в черговий раз викриває не тільки Путіна, а й Захід, який з ангельським терпінням вислуховує московські казки та брехню, тому що як ніколи раніше хоче говорити на одній мові з президентом Росії", - пише Колер.

Він наводить як аргумент коментар з приводу звіту МЗС ФРН, в якому говориться, що "слідство підійшло ближче до тих, хто несе відповідальність", додавши від себе, що за такої постановки питання Путіну немає про що турбуватися. "Головний відповідальний за війну на сході України та тисячі принесених йому в жертву полеглих вояків та мирних жителів давно відомі, проте всюди вважають, що не можна відмовитися від співпраці з ним", - наголосив оглядач.

Те, що літак був саме збитий, не заперечувала навіть Москва, але при цьому намагалася з допомогою постійно мінливих тверджень звалити всю провину на Україну, нагадує автор. "Ось і зараз опубліковані результати розслідування не змусять сприйнятливих до московської пропаганди припинити вірити в те, що це ще одна змова Заходу проти бідної, оточеної ворогами Росії та бездоганних демократів на її чолі", - йдеться в статті.

За словами Колера, у неупередженого спостерігача навряд будуть сумніви в тому, хто головний винуватець цієї трагедії: це сепаратисти, які стріляють по пасажирським літакам, а також ті, хто забезпечив їх сучасною зброєю, без якої українська армія давно б їх здолала. Але деякі політики зовсім не хочуть бачити Путіна навіть у ролі постачальника зброї, тому що це не вписується в їхню бажану картинку світу, пише автор.

Як повідомляв Укрінформ, у середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений в Україну з Росії та після запуску ракети з окупованої території вивезений назад в РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск був здійснений з підконтрольної бойовикам території біля міста Первомайськ.

Як відомо, до складу міжнародної групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing 777 рейсу MH-17 у липні 2014 року над Донбасом увійшли представники України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH-17 забрала життя 298 осіб, у тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-