Суд сформував колегію присяжних у справі про вбивство Нємцова

Суд сформував колегію присяжних у справі про вбивство Нємцова

Укрінформ
Московський окружний військовий суд (МОВС) з другої спроби забрав колегію присяжних у кримінальній справі стосовно п'ятьох обвинувачених у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на адвоката потерпілих Вадима Прохорова.

"Суддя прийняв рішення сформувати колегію присяжних з 12 основних і 10 запасних - враховуючи характер справи. Таким чином всього виявилося 22", - сказав Прохоров.

Раніше повідомлялося, що є проблеми з формуванням колегії.

"Підозріло багато тих, хто відмовився. Мені здається, люди просто бояться тих, хто стоїть за цим злочином", - зазначив адвокат.

Офіційний представник прокуратури Москви Олена Россохіна повідомила, що за дорученням генпрокуратури обвинувачення у справі підтримуватиме група найбільш досвідчених і кваліфікованих прокурорів - держобвинувачувачів столиці, серед яких - Марія Семененко і Олексій Львович. Семененко підтримувала державне обвинувачення у ряді складних і резонансних кримінальних справ з участю журі присяжних, зокрема, у справі про вбивство журналістки Анни Політковської.

Нагадаємо: наприкінці червня в генпрокуратурі повідомили про передачу в Московський окружний військовий суд справи про вбивство Бориса Нємцова щодо Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевых, Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. В залежності від ролі і міри участі вони звинувачуються за п. п. "ж, з" ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство, вчинене організованою групою, за наймом) і частини 3 статті 222 КК РФ (незаконний оборот зброї, вчинений групою осіб). Виконавці злочину виділені в окреме діловодство.

Борис Нємцов був убитий 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту, недалеко від Кремля. Слідство вважає замовником і організатором злочину колишнього бійця батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Мухудинова. Рідні та соратники Нємцова наполягають на причетність до вбивства глави Чечні Рамзана Кадирова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-