Сенат подолав вето Обами на законопроект щодо позовів проти Саудівської Аравії

Сенат подолав вето Обами на законопроект щодо позовів проти Саудівської Аравії

Укрінформ
Американський Сенат переважною більшістю голосів подолав вето президента США Барака Обами на законопроект, що дозволяє родичам жертв терактів 11 вересня подавати в суд на Саудівську Аравію – як відповідальну за напади.

Про це повідомляє Reuters.

Лідер демократичної меншості Гаррі Рід був єдиним сенатором, який підтримав позицію президента. Решта 97 сенаторів віддали свої голоси за подолання вето. Сенатор-демократ Тім Кейн, віце-кандидат в президенти, і Берні Сандерс, незалежний сенатор, не голосували.

Наступний етап – голосування в Палаті представників.

Якщо дві третини членів Палати також підтримують законопроект «Справедливість проти спонсорів тероризму», відомий як JASTA, це стане першим подоланням вето з того часу, як Обама був обраний президентом у 2009 році.

«Ми ставимося до президентського вето всерйоз і не ігноруємо його. Але цей випадок – важливий, оскільки сім'ї жертв 9/11 зможуть домагатися справедливості, навіть якщо це викликатиме деякі дипломатичні проблеми», – сказав сенатор Чарльз Шумер.

Саудівська Аравія в квітні цього року попередила Вашингтон, що в разі прийняття закону піде на розпродаж американських активів на суму близько 750 мільярдів доларів, які належать королівству, щоб уникнути їх заморозки.

Нагадаємо: Обама ветував законопроект щодо позовів проти Саудівської Аравії за теракти 11 вересня. Свої дії він пояснив тим, що «правосуддя проти спонсорів тероризму зашкодить національній безпеці США».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-