США запровадили санкції проти італійського репера-бойовика ІДІЛ

США запровадили санкції проти італійського репера-бойовика ІДІЛ

Укрінформ
Державний департамент США офіційно визнав громадянина італійського походження Анаса Ель-Аббоубі причетним до терористичної діяльності, в тому числі до діяльності угруповання "Ісламська держава", та запровадив проти нього санкції.

Про це йдеться в заяві, поширеній у середу Офісом речника Держдепартаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішній акт підкреслює громадськості США та міжнародній спільноті, що Анас Ель-Аббоубі становить значний ризик вчинення терористичних актів", - йдеться в документі.

Як підкреслили в Держдепі, Анас Ель-Аббоубі воює в Сирії на боці іноземної терористичної організації та угруповання ІДІЛ з вересня 2013 року. Він є одним з близько 50 іноземних терористичних бойовиків італійського походження в Сирії.

Як зазначили в Держдепі, початок радикалізації Аббоубі припадає на 2012 рік, коли він був відомий на італійській сцені хіп-хопу як репер МакХаліф (McKhalif). У серпні 2012 року він створив італійську філію екстремістської організації. У червні 2013 року Аббоубі був затриманий правоохоронцями за обвинуваченнями в причетності до планування теракту в північній Італії й вербування осіб для бойової діяльності в Сирії. Він був звільнений після двох тижнів під вартою та незабаром після цього втік до Сирії.

Введення санкцій США проти терористів є важливим інструментом, підкреслили в зовнішньополітичному відомстві Сполучених Штатів. Відповідно до рішення, все майно, яке перебуває під юрисдикцією США, або від якого Аббоубі має прибуток, блокується. Він також позбавляється доступу до фінансової системи, яку контролюють Сполучені Штати. Крім того, всім фізичним та юридичним особам забороняється мати з ним будь-який бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-