У Росії хочуть позбавити безробітних безкоштовної меддопомоги

У Росії хочуть позбавити безробітних безкоштовної меддопомоги

Укрінформ
Віце-прем'єр РФ з соціальних питань Ольга Голодець на «годині уряду» у Раді Федерації в середу оголосила, що Мінпраці Росії працює над законопроектом, який зобов'яже офіційно непрацюючих громадян платити за користування поліклініками і лікарнями.

Про це повідомляє Інтерфакс

"Наразі розробляється проект закону, коли ті громадяни, які обрали для себе шлях нероботи, будуть повинні внести платіж за фактичне використання соціальної інфраструктури. Такий проект закону є", - сказала Голодець.

Нині безробітні у Росії не платять страхові внески, у тому числі і до системи обов'язкового медичного страхування (ОМС). Цієї весни до Держдуми було внесено законопроект, що дозволяє виключити безробітних із системи обов'язкового медичного страхування. Проти ініціативи виступила міністр охорони здоров'я Росії Вероніка Скворцова, пославшись на статтю Конституції, яка гарантує право на безкоштовну медичну допомогу.

Нещодавно голова Ради Федерації Валентина Матвієнко запропонувала скоротити медичну допомогу непрацюючим громадянам. "Кожен повинен нести свою валізу", - сказала вона, підкресливши, що влада не повинна допомагати "молодим і здоровим", хто не платить податки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-