Канада побудує величезний термінал для зрідженого газу

Канада побудує величезний термінал для зрідженого газу

Укрінформ
На тихоокеанському узбережжі Канади буде побудовано LNG-термінал, через який канадський природний газ експортуватиметься на ринки Азії.

Про це рішення оголосила міністр навколишнього середовища та зміни клімату Канади Кетрін Маккена, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні федеральний уряд затверджує тихоокеанський термінал світового рівня Pacific NorthWest для зрідженого газу. Ця інвестиція становитиме близько 11 млрд дол та стане одним із найбільш проектів із розробки природних ресурсів в історії країни», - сказала Маккена.

Однак вона наголосила, що уряд дуже уважно підійшов до питання захисту довколишнього середовища і висунув інвестору дві сотні вимог. «Я певна, що ці 190 юридично зобов’язуючих вимог та науково визначених умов дозволять уникнути найсуттєвішого впливу на природу та забезпечити просування цього проекту у найбільш сталий спосіб», - зазначила міністр.

Представники корінного населення та природозахисних організацій виступали рішуче проти цього терміналу, вказуючи на значні обсяги викидів ним вуглекислого газу та небезпеку забруднення навколишнього середовища. Однак, у федеральному уряді запевнили, що провели усесторонні консультації з усіма зацікавленими сторонами і дійшли згоди. «Із корінними народами були проведенні змістовні консультації та, де це можливо, їх інтереси були враховані. Дискусії були широкі і проект врахує усі занепокоєння», - підсумувала Маккена.

Проект передбачає побудову на тихоокеанському узбережжі Канади, поруч із кордоном з Аляскою, терміналу зрідженого газу та відгалуження трубопроводу до нього. Інвестором виступить малазійський нафтовий гігант Petronas. Хоча спершу інвестори були готові приступити до побудови одразу після отримання офіційного схвалення уряду, падіння цін на викопні енергетичні ресурси змусило їх ще раз переглянути привабливість проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-