Обама офіційно висунув кандидатуру посла США на Кубі

Обама офіційно висунув кандидатуру посла США на Кубі

Укрінформ
Президент США Барак Обама офіційно номінував Джеффрі Делорентіса американським послом на острові Куба, що стало першим призначенням на цю посаду за понад 50-річний період.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я з гордістю призначаю посла Джеффрі Делорентіса першим послом США на Кубі за понад 50 років. Керівна робота Джефа має життєво важливе значення протягом всього процесу нормалізації відносин між США і Кубою", - наголосив американський лідер.

Крім того, підкреслив президент, "призначення посла є спільним кроком уперед до більш нормальних і продуктивних відносин між нашими двома країнами".

Джефф Делорентіс має тривалий досвід роботи на Кубі і в Латинській Америці. Він служив главою місії США в Гавані з серпня 2014 року, працюючи над питаннями "просування національних інтересів США". Делорентіс також був заступником постійного представника США при ООН зі спеціальними політичних питань, заступником помічника держсекретаря США в Бюро у справах Західної півкулі та займав багато інших дипломатичних посад.

Як зазначив президент Обама, Делорентіс також має широке коло зв'язків з кубинським народом та "висловлює тверду підтримку Сполучених Штатів для універсальних цінностей і прав людини на Кубі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-