США прискорять розгортання системи ПРО на Корейському півострові

США прискорять розгортання системи ПРО на Корейському півострові

Укрінформ
Сполучені Штати якомога скоріше готові розгорнути висотну зональну оборону на театрі військових дій (THAAD) на Корейському півострові, враховуючи активність Північної Кореї у проведенні незаконних ядерних і балістичних випробувань.

Про це заявив у вівторок під час слухань у американському Конгресі помічник державного секретаря США у справах Східної Азії Деніел Рассел, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З огляду на прискорення темпів ракетних випробувань Північної Кореї, ми маємо намір розгорнути її на прискореній основі, я би сказав, якомога скоріше", - відповів Рассел на запитання, чи може THAAD бути розгорнута вже наступного року.

Він також зауважив, що у взаємодії із союзниками в регіоні - Японією і Південною Кореєю, США докладають інших зусиль для примушення Пхеньяна зупинити ескалацію напруження.

"Ми зосереджуємо наші зусилля на позбавленні режиму джерел доходів на реалізацію незаконних програм ядерних і балістичних озброєнь", - додав він.

Представник Держдепу також підкреслив, що всі три країни "продовжать збільшувати ціну" для Північної Кореї та переслідувати її джерела доходів і репутації, "поки вона не прийме стратегічного рішення повернутися до серйозних переговорів щодо денуклеаризації та не буде дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-