Румунії «пророкують» землетрус магнітудою понад 7 балів

Румунії «пророкують» землетрус магнітудою понад 7 балів

Укрінформ
Колишній директор румунського Національного Інституту Фізики Землі Георге Мэрмуряну не виключає, що наступний землетрус у Румунії по потужності буде аналогічним землетрусу 1940 року, коли сила підземних поштовхів була 7,4 бала за шкалою Ріхтера.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ніхто в цьому світі не може передбачати землетруси. Але я вивчив всіземлетруси, що  відбулися в Румунії, починаючи з 1730 року. Дослідження показало, що підземні коливання можуть відбуватися раз у 40 або раз у 102 роки. Як бачите, ступінь похибки досить велика. І все ж, я дотримуюся думки, що таки землетрус в нашій країні по потужності буде аналогічним землетрусу 1940 року», зазначив Мэрмуряну.

Згідно з даними Інституту Фізики Землі, потужність землетрусу 1940 року становила 7,4 бала, а тривалість підземних коливань – близько 45 секунд. Більше тисячі людей загинули, багато міст і села, розташовані в регіоні Вранча, були зруйновані.

Черговий потужний землетрус стався в березні 1977 року, коли сила поштовхів в епіцентрі була 7,2 бали.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з п'ятниці на суботу в Румунії стався землетрус потужністю 5,3 бала за шкалою Ріхтера. Підземні коливання відчувалися в Молдові та Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-