The Guardian розповіла про висновки міжнародного слідства щодо катастрофи MH17

The Guardian розповіла про висновки міжнародного слідства щодо катастрофи MH17

Укрінформ
Міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера "Боїнг 777", ймовірно, прийде до висновку, що літак був збитий пострілом з системи "Бук" з території, яку захопили проросійські бойовики на Сході України.

Про це пише The Guardian, нагадуючи, що Спільна слідча група на чолі з Нідерландами збирала докази для можливого суду і представить свої висновки в середу. Нідерландська поліція і прокурори співпрацювали в цій справі зі своїми колегами з Австралії, Бельгії, Малайзії та України, повідомляє ZN.ua.

"Згідно з повідомленнями джерел у дипломатичних колах, слідчі нададуть точні дані розташування Google, які підтвердять, що система "Бук" була розташована на території бойовиків поблизу Сніжного", - повідомляє видання.

Слідчі працювали над сценарієм, за яким "Бук" був переправлений на територію України з бази російської 53-ї ракетної протиповітряної бригади в місті Курськ. Його незаконно відправили на українську землю в липні 2014 року. Пізніше установка була помічена під час від'їзду з захопленого Донецька в східному напрямку.

17 липня, прибувши в Сніжне, "Бук" було розгорнуто у полі на південь від населеного пункту. Постріл з нього було здійснено помилково через те, що авіалайнер переплутали з українським військовим транспортним літаком. На наступний день "Бук" був відправлений назад в Росію.

Затвердження слідчої групи засновані на супутникових даних США, численних фото пересування "Бука" на території, захопленій проросійськими бойовиками.

"В дипломатичних колах існує поширена думка, що цей звіт вкаже на причетність проросійських бойовиків або Росії. Він спричинить скандал", - сказав нідерландський експерт Роберт ван де Рур.

Нагадаємо: напередодні Міністерство оборони РФ спростувало свою ж заяву про те, що в момент катастрофи літака авіакомпанії Malaysia Airlines знаходився літак Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-