США дадуть ще $364 млн на врегулювання кризи біженців

США дадуть ще $364 млн на врегулювання кризи біженців

Укрінформ
Державний департамент США у вівторок оголосив про виділення додаткової гуманітарної допомоги в розмірі $364 млн для біженців із Сирії.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні помічник держсекретаря США з питань населення, біженців та міграції Анне Річард, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати виділяють понад $364 млн додаткової життєво необхідної гуманітарної допомоги постраждалим від війни в Сирії", - констатувала представник Держдепу.

Таким чином, враховуючи нинішній транш, загальна сума гуманітарної допомоги з боку Сполучених Штатів у відповідь на цей конфлікт становить понад $5,9 млрд з початку кризи. Це, як наголосили в Держдепі, "демонструє тверду прихильність США надавати допомогу для полегшення страждань безпрецедентного масштабу та задоволення термінових потреб".

Гуманітарна допомога США включає, в тому числі, забезпечення в екстрених випадках їжою, житлом, питною водою, медичною допомогою, гуманітарним захистом для мільйонів людей всередині Сирії, а також понад 4,8 млн біженців з цієї країни.

"Фінансування також допоможе пом'якшити вплив кризи на уряди і громади в усьому регіоні, які продовжують приймати біженців з Сирії", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Як раніше повідомляло агентство, Німеччина цього року виділила на біженців понад $2,2 мільярда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-