Безвіз із Канадою не є пріоритетом української громади – Грод

Безвіз із Канадою не є пріоритетом української громади – Грод

Укрінформ
Лібералізація візового режиму між Канадою та Україною наразі не становить пріоритетного напрямку у лобіюванні української громади Канади.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

«Я вважаю, що питання віз наразі не стоїть на першому місці серед потреб України. Є інші пріоритети і ми мусимо вимагати саме те, що нині потрібно найбільше», - сказав Грод.

Він додав, що громада все ж намагається лобіювати «безвіз», але визнав, що на це потрібен тривалий час.

За його словами, основним критерієм відповідності країн вимогам, що висуваються Канадою для лібералізації візового режиму, є кількість відмов прохачам у візах.

«Є дуже простий підхід до запровадження із країною безвізового режиму: необхідно, аби Канада три роки поспіль видавала візи 95% прохачів із певної країни. Це питання не нашого бажання, а реальності. На жаль, нині ще недостатня кількість прохачів отримують дозвіл на в'їзд», - пояснив президент КУКу.

На його переконання, відповідь федерального уряду на петицію щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до Канади не стала несподіванкою. «Петиція не є рішенням, а погляд Канади на це питання ніколи не змінювався», - підсумував Грод.

Нагадаємо, минулого тижня федеральний уряд Канади оприлюднив відповідь на петицію щодо запровадження із Україною безвізового режиму. На переконання міністра імміграції, громадянства та біженців Канади Джона Маккалума, Україна поки не відповідає критеріям, які Канади висуває до країн, що  мають право безвізових подорожей.

Наразі лише близько 80% візових заяв від українців вдовольняються консульствами Канади. Утім, ще минулого року, цей показник ледве досягав 75%.

Фото: Ліга

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-