У Вашингтоні запевнили, що не постачають Фронту ан-Нусра зброю

У Вашингтоні запевнили, що не постачають Фронту ан-Нусра зброю

Укрінформ
Сполучені Штати вважають організацію Фронт ан-Нусра терористичною та ніколи не постачали і не постачатимуть їй зброї.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми ніколи б не надали ан-Нусра будь-якої допомоги взагалі. Ми розглядаємо їх як терористичну організацію, як філію аль-Каїди, і продовжимо домагатися їх повного знищення", - заявив Тонер.

Водночас він підтвердив, що Сполучені Штати продовжують нести відповідальність за вплив на помірну сирійську опозицію, проти якої виступають війська Асада.

"Ми дійсно залишаємося в контакті з помірною опозицією, в тому числі пояснюємо їм аспекти та їх відповідальність відповідно до Женевської угоди", - зауважив представник Держдепу. У цьому зв'язку він також зазначив, що і російська сторона має працювати з режимом Асада з метою виконання умов припинення бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, Росія звинувачує США у невиконанні домовленостей щодо припинення бойових дій у Сирії, досягнутої два тижні тому. Зокрема, Москва заявляє, що Штатам не вдалося відокремити помірну опозицію від радикальних угруповань, таких як Фронт ан-Нусра. Російські ЗМІ навіть поширили інформацію із заявою одного з польових командирів ан-Нусри, що бойовики нібито отримали від США протитанкові установки.

Тим часом, війська РФ і Асада продовжують нехтувати домовленістю про перемир'я, розгорнувши масований наступ на східну частину міста Алеппо, де зосереджені сили опозиції та мирні мешканці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-