Американські ЗМІ: Трамп бреше кожні 3 хвилини 15 секунд

Американські ЗМІ: Трамп бреше кожні 3 хвилини 15 секунд

Укрінформ
Чотири впливових у США видання майже одночасно надрукували публікації, у яких порівнюють ступінь правдивості заяв двох кандидатів у президенти – республіканця Дональда Трампа і демократки Гілларі Клінтон.

Увагу на це звернув у понеділок центральний американський телеканал CNN.

"У вихідні, напередодні перших президентських дебатів 2016 року, одразу чотири новинних організації дійшли однакового та рішучого висновку: Дональд Трамп бреше частіше, ніж Гілларі Клінтон", - йдеться в повідомленні.

У будь-який інший рік виборів було б незвичним проводити таке дослідження, зараз же редактори та журналісти використовують інший термін – це робити необхідно.

Першим на цю тему висловилась газета The New York Times, розмістивши в суботньому номері публікацію "Тиждень зухвалої брехні". Впродовж наступних годин про це висловилися Politico, The Washington Post і The Los Angeles Times.

Деякі з редакторів, які працювали з випуском матеріалів, сказали, що майже одночасний випуск став збігом. Але "було очевидним бажання опублікувати ці історії, перш ніж у понеділок пройдуть дебати", коли правдивість висловлювань Трампа і Клінтон, безумовно, перебуватимуть у полі уваги.

"Ніколи в сучасній президентській політиці головний кандидат не робив таких фальшивих заяв, як регулярно це робить Трамп", - наголосила в недільному випуску на першій сторінці The Los Angeles Times.

Команда журналістів Politico проаналізувала кожну заяву, зроблену як Трампом, так і Клінтон упродовж п'яти днів. "Висновок невідворотний: неправильна інтерпретація фактів Трампом та його схильність до перебільшення настільки перевершує Клінтон, що робити порівняння майже смішно", - зазначає видання

Politico виявив, що в середньому Трамп "бреше кожні 3 хв. 15 сек. упродовж майже п'яти годин своїх ремарок". Водночас Клінтон висловлює неправду "кожні дванадцять хвилин". У цілому, видання нарахувало 87 перебільшень, спотворень та брехні у промовах Трампа та вісім у Клінтон.

The New York Times назвала "найзухвалішою брехнею" Трампа 31 його висловлювання, зазначивши, що пропустила "десятки інших".

При цьому, всі чотири редакції відзначили різницю між неправдивими заявами Клінтон і тим, що робить Трамп.

"Клінтон зробила у своїх промовах сумнівних заяви", - стверджує WP, у той час як Трамп "здається, часом однозначно не переймається фактами".

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на вівторок у США відбудуться перші теледебати кандидатів у президенти, які зазвичай збирають найбільшу аудиторію в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-