Берлін звинувачує Москву в пособництві злочинам Асада

Берлін звинувачує Москву в пособництві злочинам Асада

Укрінформ
Офіційний Берлін черговий раз закликав Москву припинити бомбардування і підтримку дій сирійської армії в Алеппо, вважаючи те, що відбувається в цьому місті "варварством" і "військовим злочином".

Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу в Берліні в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Росія з урахуванням її суттєвої військової допомоги сирійському режиму несе відповідальність. Без підтримки Росії цей режим не зміг би в таких масштабах вести війну проти власного народу", - заявив Зайберт.

Він також зазначив, що "варварською поведінкою сирійського режиму є кричуще порушення прав людини і військовим злочином, як охарактеризував його генеральний секретар ООН Пан Гі Мун".

Уряд Німеччини черговий раз закликав Росію вжити негайних заходів для того, щоб повернути довіру до зусиль міжнародної спільноти, спрямованих на те, щоб все-таки завершити цю війну і дати доступ гуманітарній допомозі. "Ми засуджуємо вчинені сирійським режимом свідомі і систематичні перешкоджання гуманітарній допомозі", - сказав його речник.

"Росія повинна припинити невибіркове бомбардування з боку режиму мирних кварталів, ми очікуємо від російської сторони припинення перешкоджання гуманітарній підтримці населення", - зазначив представник Меркель.

Зайберт також нагадав про прийняту напередодні заяву глав МЗС ФРН, США, Великої Британії, Франції, Італії та ЄС, в якій зазначається про "кричуще протиріччя між заявами Росії про підтримку дипломатичного рішення і повідомленнями про бомбардування гуманітарного конвою, заяву режиму про припинення узгодженого перемир'я, застосування хімічних озброєнь режимом і постійні атаки  режиму, які підтримуються Росією, в оточеному Алеппо".

Водночас представник МЗС Німеччини Мартін Шефер дипломатично не став називати Росію винуватицею в скоєнні військових злочинів, підкресливши, що з боку уряду жодного разу не лунали  такі звинувачення. На відповідне запитання він відповів фразою про те, що "винними у варварстві і скоєнні військових злочинів зробили себе всі ті, хто має відношення до того, що там відбувається, з гуманітарним конвоєм". У Берліні визнають, що не має власних достовірних даних про те, хто стоїть за бомбардуванням конвою.

Представник МЗС також повідомив, що в ході нещодавніх зустрічей в Нью-Йорку, в тому числі Групи підтримки Сирії, двоє учасників, серед яких і Росія, не готові були підтримати пропозицію німецького міністра Франка-Вальтера Штайнмайєра про закриття повітряного простору над Сирією для військових літаків на час перемир'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-