Олланд обіцяє остаточно знести «Джунглі» біженців

Олланд обіцяє остаточно знести «Джунглі» біженців

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд, який вперше відвідує північне місто-порт Кале, де розташований хаотичний табір біженців «Джунглі», пообіцяв його «повністю й остаточно» знести.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Табір (нелегальних) мігрантів «Джунглі» буде повністю й остаточно демонтований. Я також закликав Велику Британію зіграти свою роль у вирішення кризи», - заявив Олланд.

Напередодні, міністр внутрішніх справ Бернар Казньов заявляв, що табір демонтують «у ході контрольованої операції», однак не назвав дату.

У таборі біженців, який відомий під назвою «Джунглі», мешкає від 7 до 10 тисяч нелегальних мігрантів, більшість з яких прагне потрапити до Великої Британії і чекає на шанс перетнути Ла-Манш через Євротунель. Для пересування біженці ховаються у вантажівках. З 10 тис мігрантів 1,9 тис проживають у спеціальних контейнерах, зведених державним коштом, решта біженців живуть переважно у наметах.

Разом з тим, з метою розвантаження «Джунглів», уряд Франції планує до кінця року створити центри для розміщення біженців поблизу Кале та у Паризькому регіоні. Зокрема, біля Кале буде збудовано центр на 8,2 тис. осіб. Біженців розмістять і в інших регіонах Франції, зокрема в Овернь-Рона-Альпи – 1,8 тис осіб, у Новій Аквітанії – 1,5 тис осіб. Транзитний центр, де мігрантів розподілятимуть, планується розмістити у Парижі. Загалом Франція зобов’язалася розмістити на своїй території понад 31 тис. біженців.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня водії вантажівок та фермери перекрили трасу, вимагаючи ліквідувати нелегальний табір біженців «Джунглі». Тут часто відбуваються сутички з нелегалами, фермерами і поліцією.

Зауважимо, наприкінці серпня Велика Британія розпочала будівництво муру, призначеного блокувати доступ мігрантів до французького порту Кале, який вони використовують, щоб потрапити на Британські острови. За планом, мур розтягнеться на 1 км и заввишки буде 4 м. Будівництво, вартість якого оцінили у 2,7 млн євро, має бути завершено до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-