"Добровольців" на Донбас Росія "заохочує" кримінальними справами - розвідка

Укрінформ
В Росії побільшало випадків примусового призову чоловіків для участі в бойових діях на Донбасі шляхом фальсифікації дрібних кримінальних справ. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"З початку вересня ц.р. на території Ростовської та Воронезької областей, а також Краснодарського краю РФ та на тимчасово окупованих територіях України зросла кількість випадків, коли особам, затриманим за дрібні правопорушення, навмисно підкидається зброя, набої, вибухові речовини та засоби підриву для примушення до підписання контрактів щодо проходження військової служби під загрозою кримінального переслідування", - йдеться в повідомленні. 

В ГУР пояснюють, що на такі дії окупаційне військове командування пішло через проблеми з комплектуванням особовим складом військовослужбовців РФ, які незаконно воюють на території тимчасово окупованого Донбасу. 

"З огляду на проблеми з комплектуванням особовим складом 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, а також масових випадків відмови продовжувати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України, російське окупаційне командування, спільно зі співробітниками ФСБ РФ, нарощують заходи "примусово-добровільної" мобілізації, у т.ч. шляхом фальсифікації кримінальних правопорушень", - зазначається в повідомленні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-