Канада відкидає політизацію своєї участі у миротворчих операціях ООН

Канада відкидає політизацію своєї участі у миротворчих операціях ООН

Укрінформ
Участь Канади у миротворчих операціях ООН не залежатиме від політичної доцільності та балотування на членство у Раді Безпеки.

Про це заявив начальник штабу оборони Канади Джонатан Венс, передає кореспондент Укрінформу.

«Я заперечую, що це робиться лише із політичних причин і що наші підрозділи будуть наражатися на небезпеку заради чогось іншого, ніж істинних цінностей застосування військової сили», - відповів Венс на запитання про зв'язок між оголошенням про збільшення участі Канади у миротворчих операціях ООН і її балотуванням на членство у Раді Безпеки в 2020 році.

Він не розкрив, до яких саме країн можуть бути відправлені канадські миротворці, але визнав, що військові місії завжди поєднані із небезпекою. «Втім, саме у ризикову операцію із високими шансами на успіх, можливо, й треба інвестувати. В армії ми добре вміємо ризикувати», - зазначив генерал.

Він також пообіцяв залишити за собою функції управління канадськими підрозділами закордоном. «Я не поступлюся командуванням канадськими підрозділами. Ми багато навчилися з часу місій у Боснії, Руанді та деінде: ніколи не слід передавати управління», - підсумував Венс.

Нагадаємо: Канада оголосила про готовність виділити 460 млн дол та 600 осіб на проведення миротворчих операцій під патронатом ООН за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-