Націоналісти з Країни басків перемогли на виборах - екзит-пол

Націоналісти з Країни басків перемогли на виборах - екзит-пол

Укрінформ
На виборах в автономний парламент Країни басків, які пройшли в неділю, 25 вересня, перемогла Баскська націоналістична партія (БНП), недобравши трохи до абсолютної парламентської більшості.

Як пише DW, за результатами екзит-полів, їй дістанеться від 27 до 30 місць, у зв'язку з чим колишні прихильники відділення від Іспанії повинні будуть знайти партнера по коаліції.

Водночас у північно-західному регіоні Галісії переможцем стала правляча консервативна Народна партія прем'єр-міністра країни Маріано Рахоя. Вона зберегла за собою абсолютну більшість - від 38 до 41 місця в парламенті, набравши понад 45 відсотків голосів, показують екзит-поли.

За їх даними, в обох регіональних парламентах соціалістична опозиція втратила місця, здобуті на виборах в 2012 році, і поступилася лівим популістам з партії "Подемос", створеної на хвилі масових протестів проти скорочення державних програм у 2011-2012 роках. Спостерігачі зазначають, що нова поразка соціалістів може сприяти виходу з політичного пату в усій Іспанії, де з грудня 2015 року діє тимчасовий уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-