Трамп пообіцяв визнати Єрусалим неподільною столицею Ізраїлю

Трамп пообіцяв визнати Єрусалим неподільною столицею Ізраїлю

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв у разі перемоги визнати Єрусалим неподільною столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу в неділю Трамп зазначив, що для встановлення миру в регіоні палестинці повинні відмовитися від ненависті і визнати єврейську державу.

Мільярдер назвав країну ключовим партнером у боротьбі з ісламістськими угрупованнями. Трамп пообіцяв надавати Ізраїлю військову і технологічну допомогу.

Цього тижня глава Палестинської автономії Махмуд Аббас закликав Раду Безпеки ООН заборонити єврейські поселення в Палестині. У відповідь Нетаньягу заявив про готовність повернутися до переговорів з врегулювання конфлікту в найкоротші терміни.

В результаті перемоги в Шестиденній війні 1967 року Ізраїль анексував Східний Єрусалим, таким чином отримавши контроль над усією територією міста і оголосив свій суверенітет над об'єднаним Єрусалимом. ООН і значна частина міжнародного співтовариства офіційно не визнають анексії східної частини міста та ізраїльського суверенітету над ним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-