Еро закликав Росію та Іран схаменутися й зупинити Асада, або ж - Гаага

Еро закликав Росію та Іран схаменутися й зупинити Асада, або ж - Гаага

Заява
Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро закликав Росію та Іран «схаменутися» і натиснути на Башара Асада з метою припинення військової ескалації, в іншому випадку ці країни «будуть замішані у військових злочинах в Алеппо».

Про це йдеться в офіційній заяві французького міністра, яка є у розпорядженні  власного кореспондента Укрінформу у Франції.

«Башар Аль-Асад чітко обрав військову ескалацію, у той час, коли всі знають, що не буде жодного врегулювання конфлікту в Сирії, крім політичного. Тому я звертаюся до своїх опонентів, Росії та Ірану, із закликом схаменутися і продемонструвати відповідальність, щоб покласти край цій стратегії, яка завела (переговорний процес щодо Сирії) у глухий кут. Якщо ні, то Росія і Іран будуть замішані у військових злочинах, скоєних в Алеппо», - наголосив Жан-Марк Еро.

За його словами, Франції, США та Велика Британія ініціювали надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН. «Ця зустріч повинна була дати перспективу припинити бойові дії, що вирують в Алеппо і все ж дозволити доступ населенню цього змученого міста до гуманітарної допомоги», - заявив міністр, додавши, що припинити бойовій дії, у першу чергу в Алеппо, під силу РБ ООН. На його думку, з огляду на серйозність триваючої драми в Алеппо, не варто гаяти час, потрібно врятувати людей від подальших страждань. «Для усіх членів Ради Безпеки – це момент істини. Моя заповітна мрія полягає у тому, що кожен виконав свої обов'язки», - зауважив Жан-Марк Еро.

Раніше про військові злочини в Алеппо під час засідання Ради Безпеки ООН спецпосланець генерального секретаря ООН по Сирії Стаффан де Містура. За його словами, коли факти невибіркового застосування запалювальних і протибункерних бомб, а також інших потужних боєприпасів в Алеппо будуть документально доведені, це прирівнюватиметься до військового злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-