Україна в ООН: удари по Алеппо доводять руйнівну роль Росії

Україна в ООН: удари по Алеппо доводять руйнівну роль Росії

Укрінформ
Озвучена на рівні ООН інформація про застосування силами Асада й Росії проти мирних мешканців в місті Алеппо забороненої зброї доводить, що зусилля Москви в сирійському питанні не спрямовані на встановлення миру.

З такою заявою виступив у неділю під час екстреного засідання РБ ООН по Сирії постійний представник України при Організації Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наявна інформація про використання запалювальної зброї та потужних боєприпасів, таких як бункерні бомби у триваючій війні навколо Алеппо, ще більш наочно демонструє руйнівну участь Росії", - заявив представник України.

Він підкреслив, що українська делегація впродовж року висловлювала сумніви щодо істинного характеру участі Росії в сирійському конфлікті. "Неодноразово підтверджувалося те, що ми були праві. На жаль, це нас не радує. Ми вважали би за краще помилитися", - зауважив Єльченко.

Він наголосив, що "дії сирійського режиму і його союзників підривають всі принципи Міжнародного гуманітарного права, елементарні принципи гуманності".

При цьому український дипломат нагадав, що понад 200 мирних мешканців загинули, близько трьох сотень людей зазнали поранень за останні 48 годин постійних авіаударів і обстрілів Алеппо. "Це свідчить про істинні наміри Башара Асада і його російських союзників, і немає сумнівів у тому, що ці жертви не будуть останніми", - заявив Володимир Єльченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-