У Радбезі ООН кажуть, що в Алеппо можливі військові злочини

У Радбезі ООН кажуть, що в Алеппо можливі військові злочини

Укрінформ
Коли факти невибіркового застосування запальних і протибункерних бомб, а також інших потужних боєприпасів в Алеппо будуть документально доведені, це прирівнюватиметься до військового злочину.

З такою заявою виступив під час засідання Ради Безпеки ООН спецпосланець генерального секретаря ООН по Сирії Стафан Де Містура, передає власний кореспондент Укрінформу.  

Він заявив, що в місті Алеппо царить хаос, "це відбувається вночі з новою інтенсивністю за кількістю (авіаударів – ред.) та їх масштабами бомбардувань, в тому числі, за повідомленнями ЗМІ, запальних бомб". Крім того представник ООН підкреслив, що є відомості про застосування протибункерних бомб, які є набагато більш потужними.

"Якщо ці відомості знайдуть підтвердження, таке невибіркове застосування зброї в районах, де розташована цивільна інфраструктура та проживають цивільні, може прирівнюватися до військового злочину", - заявив Де Містура.

Він наголосив, що, починаючи з п'ятниці, в провінції Алеппо загинуло 213 людей в наслідок авіаударів, з них 139 у східному Алеппо, в тому числі десятки жінок і дітей.

"Щонайменше, 275 тис. людей зараз де-факто перебувають у східному Алеппо в умовах облоги майже 20 днів", - наголосив представник ООН.

Він зауважив, що гуманітарна ситуація погіршується через завали, відсутність доступу рятувальників до місць бомбардувань, а також припинення постачання питної води для всього населення Алеппо.

"Жодна зі сторін конфлікту не може виграти, і в будь-якому випадку програє цивільне населення, яке втрачає життя щодня. Якщо сирійський уряд дійсно налаштований на те, щоб встановити контроль над усією територією Алеппо – і це компетентний військовий аналіз – такі бої продовжуватимуться впродовж багатьох років, і старовинне місто буде повністю зруйноване", - підкреслив Де Містура.

Так звана військова перемога в Сирії просто неможлива, і тому числі Алеппо, заявив спецпосланець генерального секретаря ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-