Радбез ООН збирається в Нью-Йорку на екстрене засідання щодо Сирії

Радбез ООН збирається в Нью-Йорку на екстрене засідання щодо Сирії

Укрінформ
Рада Безпеки ООН, скликана в екстреному порядку Сполученими Штатами, Великою Британією і Францією щодо ситуації в Сирії, проведе відкрите засідання сьогодні об 11-й годині за часом у Нью-Йорку (о 18-й за Києвом).

Про це повідомили в неділю Укрінформу в Місії України при ООН.

"Заплановано, що на засіданні відбудеться брифінг спецпосланця генсекретаря ООН в питаннях Сирії Стафана Де Містури, а також подальші обговорення членами Ради загострення ситуації в Сирії", - зауважили в Постійному представництві України при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун поширив через свого прес-секретаря заяву, у якій підкреслив, що він "вражений жахливою ескалацією конфлікту в Алеппо, де в останні дні з новою силою розгорнулися криваві бої".

Нові удари підтримуваного Росією режиму Асада по опозиції та мирним жителям в Алеппо були зафіксовані 24 вересня. Загалом, після ескалації в Сирії з 19 вересня через російські та сирійські авіаудари в Сирії загинули 323 людини, ще 1334 поранені. Крім того, саме місто Алеппо з населенням близько 2 млн осіб залишилося без води після влучання ракети в насосну станцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-