У Вашингтоні відкрився музей афро-американської історії, що будувався 13 років

У Вашингтоні відкрився музей афро-американської історії, що будувався 13 років

Відео
Укрінформ
Величезний Музей афро-американської історії та культури відкрився в суботу в центрі Вашингтона, увійшовши до складу багатьох музейних комплексів Смітсонівського інституту на Національному молі.

У церемонії відкриття взяв участь президент США Барак Обама, екс-президент Джордж Буш-молодший, інші політики та сучасні зірки, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Цей музей розповідає про історію Америки, яка не завжди займала перші позиції в нашому національному наративі... Він не прикрашатиме минулої епохи та не уникатиме незручних істин", - заявив американський лідер.

У музеї, що має загальну площу понад 37 тис. кв. метрів, зібрано близько 36 тис. експонатів. Колекція включає речі та предмети від епохи Середнього шляху (маршруту работоргівлі з Африки до Європи та Американського континенту) до президентства першого чорношкірого глави Білого дому Барака Обами. Тут представлені, в тому числі, дитячі кайдани для рабів, біплан пілота Таскігі, особисті речі Майкла Джексона, а також інші експонати, що розповідають про складну та болісну історію чорної Америки.

Ідея створення такої пам'ятки була вперше озвучена понад 100 років тому. У 2003-му рішення про початок його будівництва було затверджене Конгресом США.

Попри те, що всі інші Смітсонівські музеї пропонують безкоштовний вхід, Музей афро-американської історії та культури наразі передбачає придбання квитків. На електронному сайті в день відкриття такої можливості на ближчі місяці вже немає – найближчі пропозиції квитків починаються з середини грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-