У Польщі медики передали прем’єру «траурний вінок»

У Польщі медики передали прем’єру «траурний вінок»

Укрінформ
Представники профспілок медичних організацій Польщі у неділю пройшли маршем по центру Варшави, вимагаючи від влади підвищення зарплат.

Вони звернулися до прем’єр-міністра Польщі з відкритим листом, в якому вимагали негайно розв’язати кризу в медичній галузі і підняти матеріальне забезпечення медиків, повідомляє кореспондент Укрінформу в РП.

“Без негайного і значного покращення фінансування публічної системи охорони здоров’я в Польщі неможливо буде ліквідувати черги до лікарів, не покращиться доступ до ефективного лікування і сучасного діагностування, не збільшиться кількість медичного персоналу, не покращиться якість послуг”,-  йдеться у відкритому листі медиків.

Разом з листом до канцелярії прем’єра представники медичних профспілок передали траурний вінок з написом “охорона здоров’я помирає”.

До маніфестантів вийшов міністр охорони здоров’я Константи Радзівілл, який визнав, що система охорони здоров’я у Польщі перебуває “в дуже поганому стані”. Утім він підкреслив, що за це відповідає не лише нинішня влада, але й усі уряди за останні 25 років демократичного розвитку країни. Він запропонував профспілкам медиків зустрітися на наступному тижні, аби домовитися про план дій щодо виходу з кризи.

Зарплати у медичній сфері у Польщі є різними в залежності від медичних закладів і регіонів, але загалом низькими. Після вступу Польщі до ЄС значна кількість медиків виїхала на заробітки на Захід. У зв’язку з нестачею персоналу і низькими зарплатами черги до лікарів-спеціалістів у публічних медичних закладах Польщі становлять навіть декілька місяців, а подекуди й років. Це стимулює розвиток приватної медицини в Польщі, якій віддають перевагу заможніші поляки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-