НАТО відпрацює реагування на повітряну тривогу над Балтикою

НАТО відпрацює реагування на повітряну тривогу над Балтикою

Укрінформ
Стратегічне командування НАТО по операціях об'єднаних збройних сил у бельгійському місті Монс повідомило, що 27-28 вересня НАТО в небі над Балтійським морем проведе навчання під кодовою назвою Ramstein Alloy 3.

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Як і в попередніх двох навчаннях Ramstein Alloy, у маневрах візьмуть участь військові літаки НАТО, відпрацьовуючи реагування на повітряну тривогу в Естонії, Латвії та Литві", - йдеться у повідомленні.

Сили НАТО і країн-партнерів під час навчань у повітрі та на землі відпрацюють спільну координацію дій, командування і контроль.

НАТО вважає, що майбутні навчання допоможуть підвищити рівень повітряного попередження над Балтійським морем і сприятимуть співпраці між НАТО і країнами-партнерами.

На даний час багато французьких винищувачів "Міраж-2000" і німецькі винищувачі "Тайфун" дислоковані на військових базах в Литві та Естонії.

Військові літаки з Польщі та країн-партнерів НАТО (Швеція і Фінляндія) під час навчання спільно з літаками Франції та Німеччини здійснять перехоплення повітряних цілей, пошуково-рятувальні операції та відпрацюють спільну взаємодію. ВВС Литви, Латвії та Естонії виконуватимуть місії з повітряного транспортування, наземного управління і частину місій пошуково-рятувальних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-