Санкції проти РФ: У Канаді зареєстрували петицію про «акт Магнітського»

Санкції проти РФ: У Канаді зареєстрували петицію про «акт Магнітського»

Укрінформ
У канадському парламенті зареєстрована електронна петиція, що закликає посилити санкції проти Росії шляхом ухвалення так званого «акту Магнітського».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за тиждень до завершення збору підписів петиції не вистачає лише сотні голосів, аби це питання потрапило на обговорення до парламенту.

На переконання автора петиції, колишнього депутата федерального парламенту Юрія Шумка, блокування ухвалення «акту Магнітського» «надішле міжнародній спільноті сигнал, що ми відмовляємося від наших канадських принципів та переконань, винагороджуючи корупціонерів і порушників прав людини в Росії».

Сам законопроект, що дозволяє накласти санкції на порушників прав людини по всьому світу, було подано до обох палат канадського парламенту ще на початку травня. Однак міністр закордонних справ Канад Стефан Діон заявив, що чинне законодавство Канади дозволяє забороняти в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Натомість представник уряду у Сенаті Пітер Хардер влітку повідомив, що парламентський комітет із закордонних справ все ж вивчає доцільність ухвалення «списку Магнітського» та готує рекомендації уряду з цього приводу.

Нагадаємо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент.

Якщо до 30 вересня петиції вдасться набрати щонайменше 500 підписів, її можна буде винести на обговорення до сесійної зали парламенту і уряд буде зобов’язаний протягом 45 днів надати письмову відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-