Канада збільшує витрати на гуманітарну допомогу

Канада збільшує витрати на гуманітарну допомогу

Укрінформ
Канада в чинному фіскальному році збільшить свій бюджет на гуманітарну допомогу закордоном на 10%.

Про це повідомили у офісі прем'єр-міністра Канади, передає кореспондент Укрінформу.

«Уряд Канади збільшить гуманітарну допомогу цього фіскального року на 10%. Прем'єр також оголосив про 64.5 млн дол довготермінового фінансування для підтримки людей, постраждалих від гуманітарних криз по всьому світу і 467 млн дол у рамках канадської стратегії врегулювання криз у Сирії, Іраку та навколишньому регіоні», - зазначили у офісі глави уряду.

У відомстві також наголосили на значному внескові мігрантів та біженців у «стійке економічне зростання та розбудову динамічних й інклюзивних громад». «У Канаді мігранти та біженці заповнюють прогалини на ринку праці, вирішують деякі проблеми, пов’язані зі старінням населення, підвищують міжнародну торгівлю та залучають інвестиції з усього світу. Все це зміцнює канадський середній клас», - підкреслили у офісі.

Своєю чергою сам прем'єр-міністр Джастін Трюдо закликав міжнародну спільноту об’єднатися у допомозі вимушеним мігрантам. «Мільйони людей по всьому світу вимушені покидати власні домівки через конфлікти та переслідування. Міжнародна спільнота мусить об’єднатися, аби вдовольнити їх нагальні потреби та допомогти облаштувати життя. Наше нове фінансування допоможе здійснити це, надавши вимушеним переселенцям вкрай необхідні товари та послуги, наприклад освіту для дітей», - заявив Трюдо.

Додамо, що Канада вже прийняла понад 30 тис. сирійських біженців і планує до кінця року довести їх кількість до 44 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-