Російські війська у Придністров'ї є загрозою для регіональної безпеки – прем'єр Молдови в ООН

Російські війська у Придністров'ї є загрозою для регіональної безпеки – прем'єр Молдови в ООН

Укрінформ
Республіка Молдова стурбована відсутністю прогресу у виведенні російських військ і озброєння з території Придністровського регіону, які негативно впливають не регіональну безпеку.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, виступаючи на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Говорячи про фактори, які негативно впливають на політичну атмосферу і безпеку в регіоні, хочу висловити глибоку стурбованість відсутністю прогресу в питанні виведення російських військ і озброєння, які знаходяться на території Республіки Молдова без згоди конституційної влади країни і суперечать положенням Конституції держави», - зазначив Філіп.

Не меншу стурбованість, за словами молдавського прем'єра, викликають дедалі частіші російські військові навчання на території Придністровського регіону з участю незаконних військових формувань тираспольського режиму.

Торкнувшись Придністровського врегулювання, Філіп підтвердив готовність Молдови почати переговори з надання Придністров'ю спеціального політичного статусу в складі єдиної молдавської держави на принципах суверенітету і територіальної цілісності Молдови.

«Вразлива ситуація з регіональною безпекою, існування вогнищ дестабілізації на Сході України, вимагають конструктивного підходу від усіх держав-учасників переговорного процесу з Придністровського врегулювання у форматі «5+2», діалогу з залученням інших міжнародних сил, включаючи ООН і ОБСЄ, пошуку реальних кроків щодо врегулювання конфліктів на принципах міжнародного права», - підсумував прем'єр Молдови.

Нагадаємо, на території Придністровського регіону розташована Оперативна група російських військ, а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району знаходяться понад 20 тисяч тонн боєприпасів, які зберігаються ще з радянських часів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-