"Кримські" депутати Держдуми в Литві матимуть статус небажаних - Лінкявічюс

Укрінформ
Литва не визнала виборів до Держдуми в анексованому Росією Криму. Обрані там депутати російського парламенту не вважатимуться Литвою такими з усіма відповідними наслідками.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, зазначивши, що невизнання виборів у Криму не означає невизнання виборів до російського парламенту в цілому, однак статус обраних у Криму депутатів у Литві буде небажаним, інформує Delfi.

"Це не означає прямої оцінки виборів у цілому, це означає те, про що ми весь час говоримо, що все, що відбувається у Криму ми вважаємо незаконним. Те, що відбувалося, ми не вважаємо виборами, більше того, не визнаємо результатів. І тих обраних, як стверджують, у Криму членів Думи ми не вважатимемо депутатами Думи з усіма відповідними наслідками", - заявив Лінкявічюс, додавши, що їх статус буде точно "небажаним у нашій країні і, сподіваюся, що в усьому ЄС".

Коментуючи результати виборів міністр також зазначив, що зміною можна вважати хіба лише те, що влада концентрується в одних руках.

"Якщо говорити відкрито, то я не бачу взагалі ніяких істотних змін. Не можна сказати, що якісь зміни відбулися, за винятком того, що ще більше була сконцентрована влада в одній точці. І щось особливе тут побачити дуже важко", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз не визнав легітимність "виборів" до Держдуми РФ, організованих Москвою на території окупованого українського Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-