Президента Киргизстану лікуватимуть у Москві

Президента Киргизстану лікуватимуть у Москві

Укрінформ
Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв продовжить лікування в Москві після того, як по дорозі з Бішкека до Нью-Йорка під час пересадки в аеропорту Стамбула в понеділок почув себе погано і пройшов обстеження в Туреччині.

Про це повідомляється на сайті президента.

"23 вересня Атамбаєв прибув до Центральної клінічної лікарні Управління справами президента Росії в Москві для продовження лікування у лікарів, які раніше проводили йому обстеження і лікування хвороби серця", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 19 вересня 2016 року Атамбаєву стало погано в аеропорту ім. Ататюрка у Стамбулі, де киргизька делегація планувала здійснити пересадку на шляху до Нью-Йорка для участі в 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Президент скаржився на біль у грудях. Турецькі лікарі рекомендували йому пройти відповідне термінове медичне обстеження і перебувати під наглядом лікарів.

Раніше Атамбаєв взяв короткострокову відпустку з 20 вересня для проходження медичного обстеження і може повернутися до роботи після 1 жовтня. (https://www.ukrinform.ru/rubric-world/2086538-prezidenta-kyrgyzstana-otpravili-na-srocnoe-medobsledovanie.html)

17 вересня Алмазбеку Атамбаєву виповнилося 60 років. Він обійняв посаду президента в грудні 2011 року, термін його повноважень закінчується наприкінці наступного року. Згідно з чинною конституцією, президент у Киргизстані не може обиратися на другий термін. Опозиція критикує Атамбаєва за спроби добитися внесення змін до Конституції, які дозволили б йому і його оточенню зберігати контроль над державою і після того, як він піде з посади президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-