Головні дипломати MIKTA засудили ядерні випробування КНДР

Головні дипломати MIKTA засудили ядерні випробування КНДР

Укрінформ
Міністри закордонних справ Мексики, Індонезії, Республіки Корея, Туреччини та Австралії (MIKTA) зробили спільну заяву, в якій засудили останні ядерні випробування, здійснені Північною Кореєю.

Про це повідомила прес-служба МЗСіТ Австралії.

«Ми висловлюємо серйозну заклопотаність з приводу п'ятого ядерного випробування, проведеного Корейською Народною Демократичною Республікою та закликаємо КНДР утриматися від дій, які можуть негативно вплинути на світ і стабільність, повністю дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань, у тому числі шляхом дотримання відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН», - йдеться у заяві.

Зазначається, що нещодавнє проведення ядерного випробування, яке мало місце 9 вересня 2016 року, і всі ті, що передували йому, йшли врозріз із духом Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань, і являли собою порушення зобов'язань КНДР відповідно до резолюцій Ради безпеки ООН.

Нагадаємо: у своїй резолюції 2270 від 2 березня 2016 року, Рада Безпеки ООН засудила четверте ядерне випробування КНДР, проведене 6 січня, і підтвердила, що КНДР повинна повністю відмовитися від всієї ядерної зброї та існуючої ядерної програми, а також незворотнім чином і негайно припинити всю пов'язану з цим діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-