Україна знову закликала РБ ООН створити міжнародний трибунал по МН17

Україна знову закликала РБ ООН створити міжнародний трибунал по МН17

Укрінформ
Україна знову закликала Раду Безпеки ООН переглянути необхідність створення міжнародного трибуналу, який притягнув би до відповідальності винних у знищенні ракетою цивільного рейсу МН17 в небі над східною Україною.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні РБ ООН глава українського МЗС Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Минулого року зусилля зі створення міжнародного трибуналу щодо судового переслідування осіб, відповідальних (за збитий рейс МН17, - ред.) були саботовані у цій залі шляхом вето одного постійного члена. Такий суд, я впевнений, був би нашим найефективнішим інструментом для відповіді на цей мерзенний злочин", - заявив український міністр.

Він підкреслив, що офіційний Київ продовжує роботу з іншими державами-партнерами в рамках Спільної слідчої групи для напрацювання варіантів механізму встановлення відповідальності за цей злочин.

"Це жахливе злодіяння є переконливим нагадуванням про серйозність загрози цивільної авіації від терористичних угруповань, озброєних сучасною зброєю. У цьому зв'язку я наголошую на необхідності повної імплементації резолюції 2166 (від 2014 року), зокрема, в контексті вимог Ради Безпеки притягнути до відповідальності осіб, винних у цьому інциденті та повною мірою співпрацювати в рамках зусиль зі встановлення відповідальності", - наголосив Клімкін.

Постійний представник Російської Федерації при ООН Віталій Чуркін у відповідь назвав заяву глави українського МЗС "провокацією". Він заявив, що в Москві сумніваються у об'єктивності розслідування катастрофи малазійського авіалайнера, закликавши Київ "визнати провину" за те, що він не закрив повітряний простір в зоні конфлікту.

Засідання Ради Безпеки ООН у четвер було присвячено питанню терористичної загрози для цивільної авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-